0

Träningen ska vara rolig

Många tror att träning bara är ett nödvändigt ont för att man ska hålla sig i form, men så är ofta inte fallet. I alla fall inte om man finner en idrott som man verkligen gillar.

Inom friidrott finns det många olika grenar och man kan lätt prova på flera av dem för att se vad man tycker bäst om. Inom sporten finns det möjlighet för varje individ att kunna utveckla sig i sin egen takt och ofta är det också lätt att kunna träna utan att behöva lägga märke till andras resultat. Det gör att det oftare blir lite roligare att träna, än om man måste jämföra sig med andra hela tiden.

När det gäller friidrott kan man både träna inomhus och utomhus. Det finns heller inget som säger att man måste träna just en viss sak en särskild dag. Träningen måste nämligen vara allsidig, och även om man bara stöter kula måste man ha bra kondition.

Överlag är gemenskapen inom friidrott ofta stor och även om inte alla tränar och tävlar inom samma gren kan man ofta samlas och träna vissa saker tillsammans i alla fall.