0

Friidrottsarenor i Göteborg

För att kunna träna friidrott behöver man ha tillgång till en friidrottsarena. I Göteborg och omkring finns det en hel del friidrottsarenor. Här nedan ska vi lista några av dem. Friidrott kan passa många barn, unga och vuxna då det är varierande aktiviteter som ingår i friidrotten. I friidrotten ingår också mycket gemenskap och många unga hittar sina vänner för livet genom sporten. Många arenor lockar dock även besökare som enbart vill ägna sig åt att motionera på anläggningarna, vilket är fullt möjligt då de flesta av dem erbjuder medlemsskap i form av motionskort och liknande. På vissa av arenorna finns även ishallar, simbassänger och fotbollsplaner i anslutning till friidrotten. Här nedan nämns några friidrottsarenor som ligger i och omkring Göteborg.

Slottskogsvallen – den kanske mest centrala

Ett stenkast från slottsskogen ligger Slottskogsvallens friidrottsarena, detta är kanske den som finns mest centralt i Göteborg. På arenan kan man gymma, friidrotta, springa och spela fotboll. På arenen kan man välja att skaffa olika typer av medlemsskap, det finns allt från motionskort till så kallade guldkort. Prisinformation finns på hemsidan som man finner via Göteborg stads hemsida.

Angereds arena

Angered Arena är en anläggning där utbudet på aktiviteter är stort och där de flesta kan hitta något som lockar. Här finns bland annat en simhall med en 25 meter lång bassäng inklusive barnbassäng och hoppbassäng. Det finns också gym och bokningsbar gruppträning. I anslutning till arenen finns också en ishall och en sporthall. Självklart finns också en friidrottshall där i princip all typ av friidrott kan utövas. På Angereds Arena kan man välja att köpa olika typer av medlemsskap, allt från simkort till skridskoåkningskort. Priser finner man på hemsidan som även den nås via Göteborgs Stads hemsidan, göteborg.se.

Friidrott i Lerum

Lerum ligger cirka 2,5 mil utanför Göteborg. I Lerums kommun finns en friidrottsanläggning kallad Stonehill. Denna arena når man genom att antingen ta pendeltåget till Stenkullen i Lerum eller bilen, resan tar vanligtvis om kring 15-20 minuter från Göteborg. Arenan är stor och fräsch och har välkomnat både unga och äldre motionärer i många år. De riktiga friidrottsfantasterna kan besöka Printer.se för att exempelvis beställa en tablettask med tryck på för att hylla sin anläggning och skylta med sitt intresse för friidrotten.

Friidrotts på Bohus IF Friidrott i Ale

I Ale inviges nyligen, år 2018, en helt ny Arena kallad Bohus Friidrott Ale. Arenan ligger inte långt från Göteborg, nämligen i Bohus. Friidrott är mycket populärt på orten och framför allt många barn och unga spenderar tid och är med i tävlingar på arenan. På arenan finns en specialbyggd avdelning för friidrottsaktiviteter denna anläggning är framför allt inriktad på aktiviteter på löparbana, hoppgrop och kastring. Arenan är absolut värt ett besök för den som är intresserad av träning och friidrott.